Diverse

Guide: Læg en plan og bliv gældfri

Drømmer du om at komme af med alt din gæld? Måske er du registreret i RKI, og ønsker at komme ud af registret? Så er denne artikel noget for dig. Her i artiklen kommer vi nemlig omkring, hvordan du gennem en gennemarbejdet plan kan komme et skridt nærmere at blive gældfri – og dermed også komme ud af RKI.

Skridt 1 – Læg en plan

Skridt nr. 1 er at lægge en køreplan. Få et overblik over din gæld. Hvem skylder du penge, og hvor meget skylder du? Når du har dannet dig et overblik over det, vil du kunne lægge en plan for, hvor meget du skal betale hver måned. Det er vigtigt at få et overblik over dine faste udgifter og dine indtægter. Du skal kende til dit til rådighedsbeløb, så du ved, hvor meget du kan betale tilbage hver måned. Står du i RKI, så find ud af, hvilken gæld der er registreret. Når den er betalt ud, vil du være ude af registret.

Skridt 2 – handling

Husk at en god plan kan være komplet ligegyldig, hvis der ikke er handling bag ordene. Du er nødt til at tage action, hvis du gerne vil være gældfri. Det bliver hård og sej kamp, men når du er ude på den anden side, kan du være stolt af dig selv. Pas på med ikke at være alt for ambitiøs omkring din gæld. Mange tror de kan betale meget mere tilbage, end de faktisk kan. Husk der stadig skal være plads til fødselsdagsgaver med mere. Så længe du betaler af på din gæld er du på ret kurs.

Skridt 3 – Forhandling med kreditorer

Skridt nr. 3 handler om at lave en aftale med dine kreditorer. Ligeså meget som du gerne vil betale dem deres penge, vil de gerne have deres penge tilbage. Det er et godt udgangspunkt for at lave en aftale med dem. Hvis du får et overblik over dit udestående hos dem, kan det være, at de er villige til måske at skære lidt i renten, så det ikke bliver lige så dyrt for dem. Det er som regel muligt at finde frem til en god løsning for begge parter. Det kan også, være at du kan få nedsat dine månedlige afdrag.

Skridt 4 – Skal jeg samle min gæld?

Står du i RKI og har gæld hos mange forskellige kreditorer, kan det muligvis være en fordel for dig at tage et mobile lån trods RKI. Et lån trods RKI kan give mening, hvis der er billigere renter på dit nye lån. Samtidig giver det et bedre overblik at have samlet sin gæld hos en kreditor. Så skal du heller ikke betale så mange gebyrer. Du kan eventuelt forhøre dig hos din bank. De plejer gerne at vil være behjælpelige med at lægge en slagplan for tilbagebetaling af gæld.

LEAVE A COMMENT